Doelgroep & aanpak

DOELGROEP

Wonderkids is bedoeld voor kinderen op de basisschool die extra hulp en begeleiding nodig hebben bij:

✨ Het onthouden & oefenen van de aangeboden stof.

✨ Het maken van huiswerk en het leren voor toetsen.

✨ Het vergroten van zelfvertrouwen, het vinden van rust in stressvolle situaties & het goed leren omgaan met emoties.

AANPAK

Het is belangrijk dat kinderen zich veilig en vertrouwd voelen als we samen aan het werk gaan. Tot mijn beschikking is een hele fijne, huiselijke ruimte waar ik hulp op maat kan bieden. Zie onderaan deze pagina een aantal sfeerfoto’s van de gezellige ruimte.
Met mijn aanpak zorg ik ervoor dat ik aansluit bij de individuele behoefte en belevingswereld van uw kind. Zo kan uw kind volledig zichzelf zijn en creëren we een plek waar fouten gemaakt kunnen worden om hier vervolgens met de juiste begeleiding van te leren. Mijn doel is om bij te dragen aan het leerplezier op de basisschool en uw zoon of dochter met meer zelfvertrouwen door de schoolperiode te kunnen begeleiden.

Op cognitief gebied help en begeleid ik uw kind met het onthouden & oefenen van de aangeboden stof. Dit kan te maken hebben met het onthouden van de tafels bij rekenen of juist met het oefenen van de fijne motoriek (knippen of schrijven). Kortom alles wat op school aangeboden wordt en waar het kind extra hulp en begeleiding bij kan gebruiken. Daarnaast help ik uw kind graag met het maken van huiswerk of het leren voor toetsen. 

Naast de begeleiding bij de cognitieve vaardigheden, bied ik ook begeleiding aan op sociaal-emotioneel gebied. Deze begeleiding is meer gericht op het vergroten van het zelfvertrouwen en het goed leren omgaan met emoties. De begeleiding op bij sociaal-emotionele vaardigheden bied ik aan in samenwerking met Tessa, een vitaliteitscoach die gespecialiseerd is in EFT (Emotionally Focused Therapy). Met deze techniek gaan we aan de slag met bijvoorbeeld stress of een onderliggend trauma waar het kind last van heeft. Dit kan zich in het dagelijks leven thuis en/of op school uitten in bijvoorbeeld faalangst, boosheid/frustratie, concentratieproblemen etc. Het doel van EFT is dat kinderen uiteindelijk beter met hun emoties om kunnen gaan en dat kinderen de rust en ontspanning terug kunnen vinden tijdens stressvolle situaties. We begeleiden het kind door dit proces heen en leren het kind om dit zelf toe te passen. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat het kind uiteindelijk zelfstandig de techniek toe kan passen en de rust in zichzelf weet te vinden in stressvolle situaties. 

Tijdens een intakegesprek kunnen we kijken waar uw kind momenteel tegenaan loopt en waar we eventueel samen mee aan de slag kunnen gaan. 

Heeft u toch nog vragen of wilt u meer informatie?

Stuur mij dan vooral even een e-mail naar wonderkidsbijfabienne@gmail.com of vul het inschrijfformulier in om een intakegesprek aan te vragen.

Via sociale media kunt u ook contact met mij opnemen via Instagram of Facebook.